Bugün: Aralık 23, 2024
Aralık 19, 2024
4 dk. okuma

Teedo, Türkiye’deki yeteneğin kullanabileceğine 2025’te devam edeceklerini duyurdu

Türkiye, dijitalleşme ve yapay zekanın etkisiyle hızla dönüşen iş dünyasına hazırlanıyor. Araştırmalar, 2030 yılına kadar binlerce yeni mesleğin ortaya çıkacağını gösteriyor. Bu değişimin en önemli sonuçlarından biri, mevcut iş gücünün hızla bu dönüşüme uyum sağlayabilmesi için gereken yetkinliklere sahip olması. Türkiye’deki 21,1 milyon beyaz yakalı çalışanın, iş dünyasındaki teknolojik değişimlere ve dijital dönüşüme uyum sağlayabilmesi için yeni beceriler kazanması kritik bir öneme sahip. Türkiye’deki iş gücünü geleceğe hazırlama misyonuyla hareket eden ve eğitim alanlarını sektördeki güncel ihtiyaçlara göre güncelleyen Teedo, bu bağlamda düzenlediği basın toplantısında Teedo Online Eğitim Platformu hakkında bilgi verdi, hem 2024 yılını değerlendirirken 2025 yılı için yol haritasını da açıkladı.

Teedo’ya göre online eğitim sektörü, özellikle dijital dönüşümle birlikte, bireylerin ve kurumların yetkinliklerini geliştirmeleri için önemli bir araç haline gelmiş durumda. Araştırmalar, online eğitimin öğrenme süresini %40 ila %60 oranında kısaltabileceğini ve bu sayede öğrenme süreçlerinin çok daha verimli hale geldiğini gösteriyor. Küresel online eğitim pazarının 2025 yılına kadar %200’den fazla büyümesi, 2026 itibarıyla 370 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Türkiye’de ise bu pazarın 2029 yılına kadar %36,3 büyüyerek 793,2 milyon dolarlık bir hacme ulaşması öngörülüyor.

Teedo Genel Müdürü Selçuk Aytekin, dijital eğitimlerin erişilebilirlik ve fırsat eşitliği açısından önemine dikkat çekerek, “Eğitimde dijital dönüşüm, yalnızca teknolojik bir gelişme değil, aynı zamanda toplumsal fırsat eşitliğini güçlendiren bir araçtır. 2030’a kadar dijitalleşme ve yapay zekanın etkisiyle Türkiye’de ve dünyada milyonlarca yeni iş alanının oluşacağı öngörülüyor. Bu değişim sürecinde, çalışanların yeni yetkinlikler kazanması ve becerilerini geliştirmesi kritik öneme sahip. Hep birlikte bu dönüşüme uyum sağlamalı ve geleceğe emin adımlarla ilerlemeliyiz,” dedi.

Teedo, özellikle teknoloji alanındaki yetenek açığını kapatmak amacıyla, yazılım ve teknoloji kategorisine 10 yeni eğitim eklediğini de duyurdu. Aytekin, bu konudaki kararlılıklarını şu sözlerle vurguladı: “2030’da en büyük yetkinlik değişiminin %63 oranıyla teknoloji alanında gerçekleşmesi bekleniyor. Bu anlamda, Türkiye’nin güçlü iş gücü potansiyeline ulaşması için yetenek dönüşümünü destekliyoruz. Teedo olarak sunduğumuz eğitimlerle bireylerin kariyerlerini güçlendirmeyi ve şirketlerin çalışan yatırımlarını en verimli şekilde kullanmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Eğitimlerimiz, sadece bilgi aktarımıyla sınırlı kalmıyor; aynı zamanda profesyoneller arasında güçlü bir ağ oluşturuyor. Bu ekosistemi büyüterek, Türkiye’nin iş dünyasında sürdürülebilir bir dönüşüm yaratmayı hedefliyoruz.”

Teedo 2024 yılının özetini de yaptı: “40’tan fazla sektör profesyoneli olan C-level yönetici/eğitmenle 2.000’in üzerinde katılımcıya 60’a yakın eğitim sunuldu. Ayrıca, 8 podcast, 4 ücretsiz webinar ve 1 araştırma yayımlandı. Liderlik, teknoloji ve finans alanlarındaki eğitimler büyük ilgi gördü ve eğitim portföyü %50 oranında genişletildi. 2025 yılında ise Teedo, eğitim başlıklarının sayısını 80’in üzerine çıkarmayı, canlı ve online gerçekleşen eğitimleri asenkron eğitim materyalleriyle zenginleştirmeyi ve bu sayede daha geniş bir kitleye ulaşmayı hedefliyor. Ayrıca, eğitimde erişilebilirliği artırmak amacıyla bir üyelik sistemi getirilecek. Bu yeni sistem ile üyeler, özel indirimlerden ve yalnızca üyeler için hazırlanmış zengin içeriklerden faydalanabilecek. Bu, hem bireylerin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak hem de şirketlerin eğitim bütçelerinde daha verimli bir harcama yapılmasını mümkün kılacak.”

Teedo, 2025 yılı hedeflerini de açıkladı: Buna göre şirket 2025 yılında sadece yeni eğitim içerikleri sunmakla kalmayacak, aynı zamanda çalışanların daha etkin bir şekilde eğitim alabilmesi için çeşitli yenilikçi platformlar ve dijital araçlar geliştirecek. Eğitim süreçlerini daha da dijitalleştirmeyi hedefleyen Teedo, yapay zeka ve veri analizini de eğitim süreçlerine entegre ederek kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimleri sunacak. Bu sayede katılımcılar, kendi hızlarında ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş eğitim alabilecekler. Ayrıca, eğitimlerin sonunda katılımcılar hem pratik hem de teorik anlamda güçlendirilmiş becerilerle iş dünyasına katkı sağlayacak bir kariyer yolu inşa edebilecekler.

Teedo, 2025 ve sonrasındaki hedefleri doğrultusunda yalnızca eğitim içeriğini değil, aynı zamanda sektörün en güçlü C-level yöneticileriyle eğitmen kadrosunu ve iş birliklerini artırmayı planlıyor. Yeni eğitim modelleri, içerik çeşitliliği ve katılımcılara sunduğu yenilikçi fırsatlarla Teedo, Türkiye’deki en önemli yetenek dönüşüm platformlarından biri olmayı sürdürecek. Teedo, 2025’te eğitim alanındaki misyonunu genişleterek Türkiye’nin dijitalleşen iş gücüne en iyi şekilde hazırlanmasını sağlayacak ve bu alandaki dönüşümü en etkili biçimde yönetmeye devam edecek.

Marka 2025’te ayrıca stratejik partnerlikler ile ürün ve hizmet yelpazelerini genişletmeyi, kurumların ve mecraların desteğiyle platformu büyütmeyi ve tüm profesyonel çalışanlar için deneyim ve bilgi noktası haline gelmeyi hedefliyor. Eğitimlere sponsorluk almayı, sivil toplumla iş birliklerine devam ederek eğitimlerin erişilebilirliğini artırmayı ve dünya çapında değerli eğitmenlerin deneyimlerini pazarlamayı planlıyor. Ayrıca Teedo, Connect platformu ile eğitmenlerin bir araya gelip bağlantı kuracağı, deneyimlerini ve içgörülerini paylaşacağı yeni bir network ortamı yaratmayı amaçlıyor. Bununla birlikte, yapay zeka destekli öğrenme deneyimini geliştirerek, katılımcıların eğitim kazanımlarını en üst düzeye taşımayı ve Azerbaycan gibi Türkçe konuşan ülkelere açılmayı hedefliyor.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Önceki

Resmi Gazete’de yayımlandı: TCMB’den mecburî karşılıklarda değişiklik

Sonraki

Apple, Artık Dünyanın En Çok Satan Akıllı Saat Markası Değil: Zirveye Aklınıza Gelmeyecek Bir Marka Geçti

Son gönderi Blog

Don't Miss

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: “ABD pazarında geç kaldık”

ABD'nin dünyanın en büyük ekonomisi olarak, Türk iş dünyası için

Dokuma ve perakende kesiminden üretimi Suriye’ye taşıma önerisi

Suriye'de 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesiyle yeni bir dönem başlarken,