Bugün: Aralık 23, 2024
Kasım 14, 2024
2 dk. okuma

SANKO Holding, 120. yılını sanatla kutluyor

Güneş DOĞDU SOYLU

SANKO, 120’nci yılında, Sah­re geleneğinin ruhundan besle­nerek kurumun aile, bağlılık, ko­lektif çalışma, sürdürülebilirlik gibi ortak değerlerini kutladığı, geleneği çağdaş sanatla buluş­turan Ayça Okay küratörlüğün­deki, Leyla Emadi, Fırat Engin, Murat Germen, Jennifer İpekel, Nergiz Yeşil ve Hakan Yılmaz’ın davet edildiği Sahre başlıklı ser­giye ev sahipliği yapıyor. SAN­KO’nun faaliyet alanlarıyla bağ­lantılı çeşitli materyaller ve üre­tim süreçleri çağdaş sanatçılar tarafından yorumlanarak sanat üretimine dönüştü.

SANKO Holding Yönetim Ku­rulu Başkanı Adil Sani Konukoğ­lu, açılış konuşmasında, “Büyük dedemiz Sani Bey’in 1904 yılın­da Gaziantep’te dokumacılıkla temellerini attığı, Zekeriye de­demizin emekleriyle büyüyen, rahmetli babamız Sani Konu­koğlu’nun vizyonu ve çalışma­larıyla dünya çapında şirketler topluluğuna dönüşen SANKO Holding, 120. yılına erişti.

Grubumuzun temellerini de­demiz atıyor, ama üzerine bin bir emekle işi devam ettiren ne­nemiz Hatice Hanım oluyor. Ye­men harbinde şehit düşen de­demizin tezgahlarını, nenemiz Hatice Hanım büyük zorluklar içinde çalıştırarak ailesinin ge­çimini sağlıyor. Bir yandan iş­leri yürütürken aynı zamanda dedem Zekeriye Bey’i de büyü­tüyor. Dedem, belli bir yaşa gel­diğinde işleri nenemden dev­ralıyor. Bu hikâyeyi çok faz­la insan bilmez, ama bugünkü SANKO’nun temellerinde bir kadının emeği, göz nuru var. Ze­keriye dedem büyüdükten sonra 4 tezgâhla işlerin başına geçer” şeklinde konuştu.

Merhum Sani Konukoğlu’nun, sürekli kendini ve ürettiği ürün­leri yenileyen bir yapısı olduğu­nu anımsatan Konukoğlu, şun­ları kaydetti: “Rahmetli baba­mız Sani Bey, askerlik sonrası dedemle ortaklığa devam eder ve işleri üstlenir. Bizler de büyü­dükten sonra babama katıldık. 5 kardeş birlikten kuvvet doğar diyerek hep birlikte çalışmayı tercih ettik.”

Serginin temasını oluşturan “Sahre” sözcüğü, Ga­ziantep ve bölgesinde geçmiş­ten günümüze uzanan bir gele­neği anlatıyor. “6 gün çalış, bir gün dinlen” felsefesiyle Gazian­tep halkının bir araya gelip vakit geçirdikleri, birlikte sofralarını, dertlerini paylaşarak çözüm ara­dığı, güzel gelişmeleri kutladığı ve müşterek geleceklerini plan­ladıkları zamanlara işaret edi­yor. Bu gelenek, dayanışmanın ve toplumsal bağları güçlendir­menin de önemini anlatıyor. Ser­gi, 9 Aralık 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Önceki

İİT’den BMGK’ya Gazze’de ateşkes için bağlayıcı karar alma daveti yaptı

Sonraki

Pegasus iç ve dış sınırlarda istikrarlı büyümeye odaklandı

Son gönderi Blog