Bugün: Temmuz 25, 2025
Temmuz 24, 2025
1 dk okuma

IDEF 2025’te helikopterlerin insansızlaştırılmasına yönelik iş birliği

17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF 2025) kapsamında, Pasifik Teknoloji’nin savunma sanayi şirketi Titra ile Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü arasında Türkiye’nin helikopter insansızlaştırma dönüşüm projesi kapsamında iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan bu iş birliği insanlı helikopterlerin insansız hava platformlarına dönüştürülmesini hedefliyor.

“Ülkemiz açısından gurur verici sonuca doğru gidecek”

IDEF 2025’in üçüncü gününde düzenlenen törene, Askeri Fabrikalar Genel Müdürü İmdat Ersoy ve Titra Teknoloji Genel Müdürü Ekrem Ünlü katıldı.

İmdat, törende yaptığı konuşmada, Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü’nün silahlı kuvvetlerin her an harbe hazır bulundurmasında çok önemli görevler ifa ettiğini söyledi.

Mevcut envanterdeki silah sistemlerinin tüm bakım işletmeleriyle birlikte aynı zamanda bu sistemlerin modernizasyon görevlerinin de kendileri tarafından yerine getirildiğini dile getiren imdat, “Bugün de Titra firmasıyla çok uzun zamandan beri konuştuğumuz ve nihayetinde sözleşmeye bağladığımız çok önemli bir faaliyetin sözleşmesini imzalamış olduk.

İnsansız helikopter araçlar konusunda zaten yetkin bir firmamız. İnşallah bu sözleşmeyle birlikte kendileriyle de birlikte çok yakın çalışma imkanını ileteceğiz.” dedi.

Titra Teknoloji Genel Müdürü Ünlü de bugün Türk Ordusu ve Türk savunma sanayi için çok önemli bir sözleşme imzaladıklarını belirtti.

Ünlü, “Titra teknoloji özellikle insansız sistemler ve helikopter sistemleri alanında çok özelleşmiş, çok uzmanlaşmış bir Türk firmasıdır. Aynı şekilde Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü ve özellikle 5. Ana Bakım Genel Müdürlüğümüz helikopter konusunda envanterimizdeki askeri helikopterler konusunda çok uzmanlaşmış teknik ekiplere sahip. Bu iki gücün birleşiyor olması ve Türk ordusunun helikopterler ve insansız sistemler konusunda daha uzman çözümler üretiyor olması, sistemleri insansızlaştırıyor olması gerçekten ülkemiz açısından, milletimiz açısından gurur verici bir sonuca doğru gidecektir.” diye konuştu.

Tüm sistem yerli mühendislikle geliştirilecek

Titra, projeye entegre edilen tüm bileşenleri yerli mühendislik kabiliyetiyle geliştirecek.

Dönüşüm sürecinin temelini, özgün olarak tasarlanan aviyonik süit, tamamen yerli üretim otopilot sistemi, gelişmiş görev bilgisayarı ve yer kontrol istasyonu yazılımları oluşturacak. Titra aynı zamanda sahip olduğu üretim altyapısı ve uçuş test ekibi ile bu teknolojileri kısa sürede sahaya uyarlayabilecek.

Önceki

ChatGPT Ajan Modu (Agent) Türkiye’de Kullanıma Sunuldu! (Bilgisayarınız Artık Yapay Zekaya Emanet)

Sonraki

Sanatçı Nurettin Rençber’in yeğeni Dr. Osman Aydın evinde meyyit bulundu

Son gönderi Blog

Don't Miss

Bakan Şimşek IDEF 2025’te konuştu: Türkiye’nin geleceği çok parlak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye savunma sanayisinde çok

Bakan Bolat açıkladı: ‘Bu yıl savunma sanayi eserleri ve hizmetleri ihracatında 8 milyar doları geçeceğiz’

Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nı ziyaret eden Ticaret Bakanı Ömer Bolat,