Bugün: Aralık 23, 2024
Kasım 5, 2024
2 dk. okuma

Dev İştirak: Avrupa’nın Telekom Devinden Bitcoin Hamlesi!

Deutsche Telekom’un MMS şirketi, Bitcoin madenciliği pilot projesi için Bankhaus Metzler ile ortaklık kurdu. Firmalar, kripto madenciliğini desteklemek için güneş ve rüzgar enerjisinden elde ettiği enerjiyi kullanacak. Proje, Almanya’nın enerji şebekelerini stabilize etmeyi ve arz ile talebi dengelemeyi amaçlıyor.

Deutsche Telekom iştirakinden Bitcoin madencilik hamlesi!

Deutsche Telekom’un yan kuruluşu MMS, yakın zamanda yaptığı bir basın açıklamasında, Almanya’nın dalgalanan yenilenebilir enerji çıktısı için dengeleyici bir mekanizma olarak Bitcoin madenciliğini entegre etmek için Bankhaus Metzler ile ortaklık kurduğunu söyledi. Firma, yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen fazla enerjinin verimli bir şekilde kullanılmasını amaçlıyor.

Açıklamaya göre, bu enerji genellikle kullanım dışı kalıyor. Çünkü, sınırlı şebeke kapasitesi veya yetersiz depolama çözümleri buna yol açıyor. MMS Dijital trust ve Web3 Altyapısı Başkanı Oliver Nyderle, bu “dijital parasal fotosentezin” fazla enerjiyi dijital varlıklara dönüştürmek için bir yol sunduğunu belirtti. Nyderle ayrıca, bunun elektrik şebekesindeki dalgalanmaları yönetmek için dinamik bir araç yaratmaya yardımcı olacağını kaydetti.

Ortaklığın tarafları ne yapacak ve neyi amaçlıyorlar?

Bu arada madencilik faaliyetlerini Metis Solutions GmbH, Backnang’daki Riva GmbH Engineering’de gerçekleştirecek. Bu firma kendi fotovoltaik (güneş enerjisi) kurulumuna sahip. MMS, firmanın web3 altyapısındaki uzmanlığından yararlanarak madencilik ekipmanını izleyecek. Metis ise tesisi yönetecek. Bankhaus Metzler ile yapılan bu işbirliği, Bitcoin madenciliğinin enerji talebi ve arzını dengeleme becerisine erişmeyi amaçlıyor. Bunun karşılığında taraflar, öngörülemeyen güç çıkışıyla karşılaşan güneş ve rüzgar enerjisi üreticilerine fayda sağlamasını bekliyor.

Buna ek olarak Nyderle, projenin enerjideki dalgalanmaları absorbe etmek için “hızlı bir şekilde düzenleyici güç” sağlama hedefini vurguladı. Nyderle’ye göre bu girişim, duyarlı sistemler geliştirmeye yönelik daha geniş bir amacın parçası.

MMS, Chainlink, Fetch.ai ve Polygon’u destekliyor!

Pilot proje, Deutsche Telekom’un Blockchain ve merkezi olmayan teknolojilere artan katılımının altını çiziyor. MMS, 2020’den bu yana Chainlink, Fetch.ai ve Polygon gibi merkezi olmayan ağları destekliyor. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere MMS, 2023 yılında bir Bitcoin node’u çalıştırmaya başladı. Böylece, Proof-of-Work (PoW) ekosistemlerine genişledi. Ayrıca, Blockchain yolculuğunda önemli bir kilometre taşını işaret etti. Bu girişimin Bankhaus Metzler’in dijital varlıklara yönelik kendi stratejisiyle uyumlu olması dikkat çekici.

Bu arada, 2022 yılında kurulan Dijital Varlıklar Ofisi aracılığıyla banka, gelecek için dönüştürücü bir güç olarak Blockchain öncelik verdi. Odağında müşterilerinin dijital varlıkları entegre etmelerine ve rekabet avantajı elde etmelerine yardımcı olmak var. Almanya’nın bir enerji dengeleyicisi olarak Bitcoin madenciliğini denemesi, ABD ve Finlandiya gibi ülkelerdeki benzer girişimleri takip ediyor. Ayrıca, Almanya’nın Bitcoin (BTC)’yi rezerv varlığı haline getirmek istediğine dair söylentiler çıktıktan hemen sonra geldi.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Önceki

Bankacılık dalının mevduatı arttı

Sonraki

Piyasada Çok Konuşuluyorlar: Bu 3 Altcoin için Neler Bekleniyor?

Son gönderi Blog

Don't Miss

Japonya’nın MicroStrategy’si Son Bitcoin Düşüşünü Fırsata Çevirdi!

Metaplanet Aralık ayında ne kadar Bitcoin satın aldı? Şirket, 2025'te

Bugün Kripto Para Piyasasında Neler Yaşandı? Hafta Sonu Raporu

16 Aralık 2024 hafta sonunda kripto para piyasasında neler yaşandı?