Bugün: Ocak 9, 2025
Aralık 29, 2024
1 dk okuma

CHP: Belgrad Ormanı yine İBB’ye devredilmeli

Sarıyer’de bulunan Belgrad Ormanı’nda, partililer ve sivil toplum kuruluşlarından katılımcılarla bir araya gelen Çelik, Bahçeköy’den Neşet Suyu Tabiat Parkı’na yürüdü.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Çelik, Belgrad Ormanı’nın İstanbul’un nefesi, şehrin ekosistemi, su kaynakları ve biyolojik çeşitliliği için hayati bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

İBB tarafından işletilen ormanlık alanın “milli parklar” statüsüne geçirilmek istendiğini kaydeden Çelik, bu süreçte halkın iradesinin ve yerel yönetimlerin söz hakkının hiçe sayıldığını öne sürdü.

Çelik, “Belgrad Ormanı’nın muhafaza ormanı statüsünden milli parklar statüsüne geçirilme çabasından dolayı endişeliyiz. İstanbul’un son kalan yeşil alanlarından Belgrad Ormanı’nın korunacağının garantisini bize kim verebilir?” ifadesini kullandı.

“Sürecin takipçisi olacağız”

İstanbul’un akciğeri konumundaki Belgrad Ormanı’nın, İBB’ye yeniden devredilmesi gerektiğini söyleyen Çelik, bu sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

Özgür Çelik, “Belgrad Ormanı İstanbullularındır, bu ormanlar İstanbul’a nefes veren binlerce yıllık bir mirastır. Bu mirası koruyacağız, bu mirasa hiç kimsenin dokunmasına izin vermeyeceğiz.” dedi.

Belgrad Ormanı’nda işletme süresi sona eren İBB birimleri 23 Aralık’ta tahliye edilmiş, Tarım ve Orman Bakanlığı, ormandaki Bentler, Neşetsuyu, Kömürcü Bendi tabiat parkları ile Bahçeköy ve Kurtkemeri giriş kapılarının Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce işletileceğini bildirmişti.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Önceki

‘Milletvekili maaşları taban fiyata eşitlensin’ talebi: TBMM’ye yazılan farklı dilekçeler…

Sonraki

Stellantis, Opel ve Almanya’ya olan taahhütlerini yineledi

Son gönderi Blog

Don't Miss

Belgrad Ormanı krizi: Bakanlık, İBB’yi tahliye etti

Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri, şafak operasyonuyla İBB'yi İstanbul Sarıyer'de

Global ham çelik üretimi arttı: Türkiye’de de yükselişte

Türkiye'de küresel ham çelik üretimi yüzde 11,2 arttı. Böylece Türkiye,