Bugün: Nisan 28, 2025
Nisan 28, 2025
1 dk okuma

Karadeniz’den 3 ayda 62 milyon dolarlık su eseri ihracatı

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerinden derlenen bilgilere göre, Karadeniz Bölgesi‘nden yılın ilk üç ayında gerçekleştirilen su ürünleri ihracatı 62 milyon 66 bin 491 dolara ulaştı.

24 ülkeye satış yapıldı

Karadeniz’den Ocak-Mart döneminde 24 farklı ülkeye su ürünleri satışı yapıldı. Bu dönemde 8 bin 685 ton su ürünü ihraç edilerek önemli bir gelir elde edildi.

Su ürünlerine en fazla talep Rusya Federasyonu, Yunanistan ve Birleşik Krallık‘tan geldi. Karadeniz’den, Rusya Federasyonu’na 25 milyon 683 bin 383 dolar, Yunanistan’a 10 milyon 48 bin 152 dolar ve Birleşik Krallık’a 7 milyon 176 bin 481 dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

Bu yılın ilk çeyreğinde geçen yıldan farklı olarak Tayvan, Meksika, Dominik Cumhuriyeti, Litvanya ve Endonezya gibi ülkelere de su ürünü satışı yapıldı.

“Katma değeri yüksek ihracatı öne çıkarmak en büyük öncelik”

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, Karadeniz’den yapılan su ürünleri ihracatının her yıl artan bir grafik çizdiğini söyledi.

Bu yılın ilk çeyreğinde elde edilen 62 milyon dolarlık gelirin uluslararası pazardaki başarıyı gösterdiğini belirten Kalyoncu, bu başarıda hem kaliteli üretimin hem de ihracatçı firmalarımızın güçlü pazarlama kabiliyetlerinin payı olduğunu söyledi.

Kalyoncu, su ürünleri sektöründen beklentilerinin her zaman yüksek olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

“Önümüzdeki süreçte ürün çeşitliliğimizi artırmak ve işlenmiş ürünlere yönelerek katma değeri yüksek ihracatı öne çıkarmak en büyük önceliğimiz olacak. Hem geleneksel pazarlarımızda daha fazla pay sahibi olmayı hem de başta Uzak Doğu ve Amerika kıtası olmak üzere yeni pazarlarda kalıcı yer edinmeyi hedefliyoruz”

Önceki

NASA Yavaşlarken Çin Huzlanör: Uzayün Yeni Hücörı Kim Olacak?

Sonraki

İBB’ye yönelik soruşturmada 52 kişinin emniyetteki süreçleri sürüyor

Son gönderi Blog

Don't Miss

BES havuzunda toplam fon büyüklüğü mart prestijiyle 1,4 trilyon liraya yaklaştı

Bireysel emeklilik sistemi (BES) ve otomatik katılım sistemindeki (OKS) devlet

İhracat talep endeksi Mart’ta uzun devir ortalamasının altında kaldı

Mart ayında TİM İhracat Talep Endeksi 99,0 seviyesine gerileyerek uzun