Bugün: Mayıs 1, 2025
Mart 7, 2025
2 dk. okuma

Pastavilla, yeni çizgilerle üretimi yüzde 40 artıracak

Pastavilla’yı rakiplerinden ayıran en önemli özelliğin Ar-Ge’ye verilen önem olduğunu vurgulayan Pastavil­la Genel Müdürü Dilara Arslan, sektörde devlet onaylı ilk Ar-Ge laboratuvarına sahip oldukları­nı, bu sayede tüketicilerin bek­lentilerine en iyi şekilde yanıt veren ve fark yaratan ürünler ge­liştirdiklerini ifade etti.

Türkiye, Amerika ve Kanada’da bulunan Ar-Ge laboratuvarları ile inovas­yon ve kalite odağında çalışma­larını sürdürdüklerini söyleyen Arslan, “Türkiye’de ilk ve tek olan Veggipasta, 2022 yılında YouGov tarafından ‘Yılın İnovatif Ürünü’ olarak temel gıda kategorisinde ödül alırken, 2024 yılında da ‘’Gı­da, İçecek ve Tarım Politikaları Araştırmaları Merkezi (GIFT)’’ tarafından düzenlenen Gıda İno­vasyon Zirvesi ve Gıda Plus Ödül Töreni’nde ‘’En Yenilikçi Alerjen İçermeyen Ürün’’ ödülüne layık görüldü” ifadesini kullandı.

Küresel pazarda güçlenmeye devam ediyor

Pastavilla’nın üretim merke­zinin Mersin’de bulunduğunu, ABD’de sadece glutensiz ürünle­ri üzerine çalışan bir fabrikanın bulunduğunu anımsatan Dilara Arslan, bu fabrikada tüketicile­rin alternatif gıda ihtiyaçlarına yönelik bitkisel bazlı proteinler ve glutensiz makarnalar üzerine çalışmalar yürüttüklerini söy­ledi. Arslan, “ABD’deki fabrika­mıza yeni üretim hatları ekledik, Ar-Ge departmanımızı kuvvet­lendirdik ve yeni ürünlerimizi uluslararası pazarlarda tüketici­lerle buluşturmaya başladık” di­ye konuştu.

Üst üste ikinci kez ‘En Kaliteli Makarna Markası’ seçildi

“Müşteri memnuniyeti ve tü­ketici davranışları üzerine araş­tırmalar yürüten uluslararası araştırma şirketi ICERTIAS’ın, tüketicilere herhangi bir yönlen­dirme yapmadan, doğrudan “Tür­kiye pazarında en kaliteli makar­na üreticisi ya da tedarikçisi han­gisidir?” sorusuna, üst üste ikinci kez tüketicilerimizin yanıtı PAS­TAVILLA oldu” diye konuşan Dilara Arslan, bu ödülün Pasta­villa’nın tüketicileriyle kurduğu güçlü bağın bir göstergesi olduğu­na dikkat çekti. Arslan, QUDAL ödülünü arka arkaya kazanmala­rının da bu anlayışın doğal bir so­nucu olduğunu vurguladı.

“İnovasyona yatırım yaparak fark yaratmaya devam edeceğiz”

Çevreci üretim modeli anlayı­şıyla, üretim sırasında kullandık­ları enerjiyi kendilerinin üret­tiğini söyleyen Pastavilla Genel Müdürü Dilara Arslan, “Aynı za­manda yine üretim için kullanı­lan buhar kendi bünyemizde üre­tiliyor ve bunun yanında suyu­muzu da kendi sistemimiz içinde arıtıyoruz. Sıfır atık hedefi taşı­yoruz, üretimde arta kalan posa­ları dahi atık haline getirmiyor yem olarak barınaklara gönderi­yoruz” ifadelerini kullandı.

Ay­rıca güneş enerjisi kullanımını her yıl artırmayı hedefledikleri­ni ifade etti. Öte yandan sektörün geleneksel ürünlerle sınırlı kal­masının yaratıcılığı kısıtladığını belirten Arslan, “Tüketicileri şa­şırtacak yeni keşiflere ihtiyacı­mız var. Biz, bu anlayışla inovas­yona yatırım yaparak sektörde fark yaratmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Önceki

Merada, tesis sayısını artırarak konfor alanını genişletecek

Sonraki

Derya Küme, güçlü iş iştirakleriyle büyüyor

Son gönderi Blog

Don't Miss

Vepara’nın WaaS eseri, Fintech’te bayanların yükselişine ışık tutuyor

W-Spark Başarısıyla Parıldayan Kadınlar Ödülleri, bu yıl fintech sektörünün öncü

Apple’ın 20. Yoyel İhone’lari, Inanilmaz Fiyatlarla Cep Yakacak

Apple, iPhone’un 20. yılına özel olarak katlanabilir ve cam odaklı